Путін заявив, що хоче «вибудувати добросусідські відносини з Україною за будь-яку ціну»

11:20 24.12.2021

Президент Росії Володимир Путін вчергове звинуватив Україну в невиконанні Мінських домовленостей і відмові від спілкування з представниками незаконних збройних угруповань «ДНР» і «ЛНР», повідомляє Радіо Свобода.

На пресконференції 23 грудня він вчергове заявив, що Росія нібито не є стороною війни на Донбасі, а лише «посередницею», натомість Київ відмовляється спілкуватися з «представниками Донбасу».

Путін звинуватив президента України Володимира Зеленського в тому, що той «замість того, щоб відповідати на запит людей про мир… підпав, як і попереднє керівництво, під вплив радикальних елементів».

«Ми ж хочемо вибудувати добросусідські відносини з Україною, причому за будь-яку ціну, йдемо практично на все. Але як можна вибудувати стосунки із сьогоднішнім керівництвом, з урахуванням того, що вони роблять? Практично неможливо. Але ми готові працювати з тими силами, які хотіли б вибудувати відносини з Росією. Що відбувається з цими силами? Позасудові розправи, санкції… чи просто вбивства на вулицях», – заявив президент Росії.

Офіційний Київ наразі не коментував заяви Путіна.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

Ще на цю тему