Обвинувачення щодо гендиректора ATR Іслямова є політичними та надуманими - Денісова

10:00 24.12.2021

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денiсова заявляє, що обвинувачення стосовно генерального директора телеканалу ATR Ленура Іслямова є надуманими та мають політичне підґрунтя.

Про це Денісова повідомляє у Телеграмі.

«Не визнаю рішення Верховного суду Росії, адже всі обвинувачення стосовно громадянина України є надуманими та мають політичне підґрунтя, а кримінальна справа, яка була порушена за вісьмома статтями, - сфабрикована», - заявила вона.

Денісова засуджує рішення Верховного суду Росії, який залишив чинним заочний вирок Іслямову. Його незаконно звинуватили у нібито «організації диверсії, створенні незаконного збройного формування та закликах до порушення цілісності Росії».

Раніше судова колегія призначила Іслямову 18 років позбавлення волі з відбуванням покарання у виправній колонії суворого режиму з обмеженням волі строком на 1 рік, із встановленням обмеження - не змінювати місце проживання чи перебування без згоди із спеціалізованим державним органом.

«Від початку цього ганебного судилища Іслямова позбавили права на справедливий судовий розгляд справи, доступу до правосуддя та ефективного юридичного захисту, що є прямим порушенням статей 6, 13 Європейської Конвенції з прав людини», - заявила омбудсмен.

Денісова закликає міжнародну спільноту відреагувати на кричущі факти репресій країни-окупанта стосовно українських громадян та посилити тиск на РФ, аби змусити виконувати норми міжнародного права та негайно звільнити усіх, кого незаконно утримують на її території та тимчасово окупованих територіях Криму, Донецької та Луганської областей.

Ще на цю тему