Біля кордону України РФ зосередила близько 52 батальйонно-тактичних груп

20:00 23.12.2021

Станом на сьогодні біля кордону України налічується близько 52 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, і ця кількість може збільшуватись. 

Водночас ЗСУ повинні робити свою справу і бути готовими до будь-якого розвитку подій. Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

«У цьому році дійсно Російська Федерація задля залякування і не тільки України, а й західних партнерів, вже робила те, що робить сьогодні. На сьогоднішній день ми десь нараховуємо близько 52 батальйонно-тактичних груп, вони здійснюють рухи уздовж державного кордону України. Але хочу нагадати, що у квітні цього року, до приміру, їх було 62. Та й взагалі у них є така можливість, що вони можуть збільшити і до 150. Тому відповідно наша задача військових – ми спостерігаємо, ми готуємось, ми жодним чином не розслабляємось, робимо свою справу».

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи спостерігається подальше нарощування російських військ в АР Крим, Залужний повідомив: «Так само збільшення і по Криму. Ну, наприклад, за останній тиждень відбулось, я б сказав, незначне збільшення. Ми нарахували близько 1500-1800 осіб відповідно до минулого тижня. Так, відбувається це (нарощування – ред.), так Російська Федерація це робить. З якою метою - це окрема розмова».

Батальйонна тактична група (БТГр) — тимчасове, зведене військове формування на основі батальйону, що створюється на період виконання бойового завдання. Зазвичай створюється на основі механізованого або танкового батальйону, якому придають танкову або механізовану роту відповідно. Тактична група додатково посилюється іншими родами військ: артилерією (дивізіон чи батарея), інженерно-саперним підрозділом (рота або взвод), розвідувальним взводом та іншими підрозділами. Утворена таким чином батальйонна тактична група отримує різноманітний арсенал сил та засобів, і здатна автономно вести бойові дії і виконувати широкий спектр завдань: від протистояння танкам до боротьби в міській забудові.

Ще на цю тему