Агресія РФ: Кулеба розповів про два варіанти розвитку подій на Донбасі

08:20 23.12.2021

Станом на сьогодні біля українських кордонів на сході знаходиться понад 100 тисяч військових РФ. 

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба розповів про два варіанти розвитку подій, повідомляє НВ, заявивши, що мета риторики Кремля - демонізувати нашу країну, створити їй образ держави, яка становить реальну небезпеку, пише ZN.UA. 

За словами Кулеби, сьогоднішня ситуація на кордоні відрізняється від тієї, що була навесні у 2021 році. 

«Ми зараз перебуваємо у тій точці, у якій вони [РФ] були на піку — навесні - за кількістю [російської техніки вздовж кордонів]. <...> Зараз ситуація відрізняється від того, що було навесні, коли вони дуже прямолінійно говорили: треба напасти, все розгромити. Зараз такого немає», — сказав Кулеба.

Міністр назвав два можливі сценарії розвитку подій: дипломатичний та військовий. 

«Я вважаю, що зараз є два базові сценарії. Перший — це гра на максимальне підняття ставок, демонстрація сили. Представник МЗС росіян сказав, що проєкти договорів [про те, що Україну не мають приймати в НАТО] - це нове слово в дипломатії. Все це — підняття ставок для того, щоб з більш вигідної позиції зайти в переговори і щось для себе отримати. А другий сценарій — це підготовка ґрунту для локальної збройної операції, а там будуть дивитися по ситуації», — зазначив глава української дипломатії.
 

Ще на цю тему