Чийгоз закликав СБУ розслідувати діяльність виробника холодильників із Криму

11:00 19.12.2021

Депутат Верховної Ради, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз просить Службу безпеки України розслідувати постачання компанією UBC(Ukrainian Beer Company) Group з Красноперекопська (тимчасово окупований Крим) холодильного обладнання на материкову Україну, окуповану територію Донбасу та інші країни. 

Про це йдеться у повідомленні на сторінці Чийгоза у фейсбук, пише Qirim.news.

Українська фірма UBC group досі випускає холодильне обладнання та експортує його в т.зв. «ДНР», «ЛНР» та країни ЄС, а покупцями є всесвітньовідомі компанії. Для того, щоб обійти санкції ЄС проти російських окупантів, «українські» ділки робили фіктивні документи про те, що товар виготовлений буцімто у Бєлгородській області, - говориться в повідомленні на сторінці Чийгоза.

Депутат пише, що компанія є дочірньою структурою української фірми «Укрпостач», а очолює UBC group Ігор Гуменний, який контактує з керівником російської автономії Татарстан.

Він просить СБУ відкрити провадження за ознаками складу злочинів «державна зрада» та «фінансування тероризму», оскільки компанія постачає свою продукцію до створених російською владою на окупованих територіях Донбасу «ДНР»/»ЛНР».

СБУ та UBC group поки не коментували заяву Чийгоза.
 

Ще на цю тему