У Грузії показали нову розвідувальну броньовану машину / Фото

11:20 14.12.2021

У Грузії відбулася презентація нового розвідувального бронеавтомобіля для збройних сил країни.

Як пише Мілітарний, презентація бронетехніки та озброєння включно з амуніцією та засобами захисту, відбулися на базі грузинського військового науково-технічного центру Delta, пишуть місцеві ЗМІ.

На презентації на якій були представлені зразки озброєння грузинського виробництва були присутні прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі, міністр оборони Джуаншер Бурчуладзе та заступник міністра оборони Зураб Азарашвілі.

Розвідувальний бронеавтомобіль від НТЦ Delta для Сил оборони Грузії. Грудень 2021. Фото: 1TV.GE

Компанія Delta зокрема представила нову розвідувальну броньовану машину, назву якої так і не було озвучено у ЗМІ, модифікований бронеавтомобіль Didgori у якості транспортного засобу для медичної евакуації, самохідний міномет, бронежилети та інше.

За словами Джуаншера Бурчуладзе, наступного року міністерство оборони планує передати Силам оборони Грузії вісім нових розвідувальних машин вітчизняного виробництва.

Розвідувальний бронеавтомобіль від НТЦ Delta для Сил оборони Грузії. Грудень 2021. Фото: 1TV.GE

«Сьогодні ви побачили ще один успішний проект Delta. Ви бачите, як візуально витонченою є розвідувальна машина, створена нашими силами. Наступного року плануємо поставити Силам оборони вісім нових розвідувальних машин», – сказав Бурчуладзе.

У заяві також зазначили, що минулий рік став першим роком, коли Сили оборони вперше отримали бронетехніку грузинського виробництва. Військовим було поставлено 40 одиниць техніки, наступного року буде ще вісім одиниць.

Сили оборони Грузії, у жовтні 2020 року, отримали партію броньованих машин Didgori. Міністерство оборони повідомило, що війська отримали до 40 автомобілів, включаючи бронетранспортери та автомобілі для медичної евакуації Didgori Medevak. Машини були поставлені поетапно.

Didgori – це багатофункціональна броньовані військова машина, яка призначена для перевезення особового складу і ведення розвідувальних операцій.Розроблений на шасі автомашини американського пікапа Ford F-Series.

Бронемашина має звичайну компоновку з переднім розташуванням двигуна, відділенням управління в середній частині машини, в кормовій частині машини розташоване десантне відділення. Екіпаж машини складається з двох осіб, передбачена можливість перевезення кількох піхотинців.

Бронемашини Didgori для СО Грузії. Жовтень 2020. Фото: МО Грузії

Корпус бронемашини виготовлений зі сталевих броньових листів, розташованих під кутом. Бронювання забезпечує захист від вогню зі стрілецької зброї та осколків артилерійських снарядів.
 

Ще на цю тему