У Грузії почався суд над Саакашвілі щодо таємного перетину кордону

19:40 09.12.2021

У Тбіліському міському суді починається процес щодо незаконного перетину кордону Грузії колишнім президентом країни, громадянином України Міхеїлом Саакашвілі.

Як пише «Європейська правда», про це повідомляє Interpressnews. 

Початок засідання призначили на 12:00 9 грудня. Саакашвілі напередодні оприлюднив заяву, що скоріш за все не буде присутній у залі через стан здоров’я.

Прокурор Леван Вепхадзе у спілкуванні зі ЗМІ заявив, що на засіданні сторона звинувачення надасть докази і вважає їх переконливими.

«Звинувачуваний Саакашвілі офіційно не в’їхав через державний кордон і перебуває у Грузії. В результаті слідчо-оперативних дій встановлено, у тому числі, хто йому допомагав на території України. Це колишній топ-посадовець з силової структури попередньої влади», – сказав Вепхадзе.  

Нагадаємо, Міхеїла Саакашвілі затримали невдовзі після його таємного приїзду до Грузії перед місцевими виборами 2 жовтня. Він оголосив голодування, називаючи усі справи проти себе політичними, та голодував 50 днів, до переведення у військовий госпіталь в Горі.

МВС 1 жовтня почало розслідування через незаконний перетин кордону Саакашвілі. У рамках справи звинувачення оголосили ще 4 особам.

Ще на цю тему