У Білорусі пригрожують Україні «локальним конфліктом»

20:40 08.12.2021

У Раді безпеки Білорусі звинуватили Україну у «недружніх відносинах» через нібито зосередження військ на українсько-білоруському кордоні та пригрозили Києву можливим «локальним конфліктом».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція БЕЛТА.

За словами держсекретаря білоруського Радбезу Олександра Вольфовича, Україна нібито почала займати «недружню позицію» щодо Республіки Білорусь.

«Ми переважно приділяли увагу захисту західних рубежів - з Польщею, Литвою. Сьогодні наша південна сусідка Україна почала займати недружню позицію щодо Білорусі, хоча білоруси та українці завжди жили у мирі, злагоді та добросусідстві... Але, напевно, українське керівництво взяло курс не на миролюбну політику. Вони дивляться на Захід (або їм диктують) і намагаються під виглядом боротьби з незаконною міграцією проводити якісь навчання», - сказав Вольфович.

Він заявив, що Україна здійснює військові навчання «практично на державному кордоні Білорусі».

«Це може призвести до локального конфлікту», - заявив білоруський посадовець.

Як повідомлялося, 23 листопада у п’яти українських областях, що межують з Білоруссю, розпочалася спеціальна прикордонна операція «Полісся». Вона координується Державною прикордонною службою та проводиться спільно з силами Нацгвардії, Нацполіції та ЗСУ. Спецоперація включає заходи для нарощення охорони та захисту українського кордону з метою недопущення міграційної кризи та протидії протиправній діяльності.
 

Ще на цю тему