Глава МЗС Британії: Росія заплатить високу економічну і дипломатичну ціну за вторгнення в Україну

17:40 08.12.2021

Міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс заявила, що Росія доведеться заплатити високу ціну у разі вторгнення в Україну.

Про це вона заявила під час виступу про пріоритети Британії у зовнішній політиці у Chatham House, повідомляє «Європейська правда».

«Росія нарощує війська на українському кордоні. І я хочу сказати дуже чітко, що буде стратегічною помилкою вторгнення Росії на територію України... Як сказав президент Байден, і ми говорили про це на міністерській зустрічі в Ризі, за це доведеться заплатити високу економічну та дипломатичну ціну», - сказала Трасс.

Вона нагадала, що Британія вже тривалий час надає оборонну допомогу Україні. «І звичайно ми обговорюємо з нашими союзниками по НАТО різні заходи, зокрема економічні. Але ми дуже чітко даємо зрозуміти, що підтримуємо Україну перед агресією», - додала міністр.

Трасс зазначила, що у середу в Лондоні проведе зустріч із українським колегою Дмитром Кулебою.

7 грудня відбулися переговори президентів США і Росії, вони тривали понад дві години і в основному стосувалися нарощування російських військ на кордоні з Україною.

Після переговорів радник президента США Джейк Салліван заявив, що Байден відмовився йти на поступки Путіну щодо перспективи членства України в НАТО.
 

Ще на цю тему