Верифікований Тwitter окупантів у Криму - це також варіант гібридних загроз

08:20 08.12.2021

Гібридні загрози для України з боку Росії можуть проявлятися і в тому, що офіційні органи РФ мають верифікований твітер-акаунт у тимчасово окупованому Криму.

Про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у виступі на першому міжнародному форумі зі стратегічних комунікацій в Україні Kyiv Stratcom Forum 2021, повідомляє Укрінформ.

Джапарова зазначила, що для України окуповані території є лакмусовим папірцем варіативності гібридних загроз.

«Наприклад, офіційні органи РФ мають верифікований твітер-акаунт у Криму. Наші звернення до Тwitter про те, що це є способом легітимізації незаконної окупації, не завжди бувають почутими... і по факту ми маємо ситуацію, коли прикордонна служба РФ в окупованому Криму є верифікованою», - сказала Джапарова.

Вона додала, що таких прикладів можна навести багато, але на сьогодні не існує конвенцій, зобов’язань або рамок, які встановлювали б певні правила щодо подібних ситуацій.

За словами Джапарової, в багатьох форматах – від ООН до ОБСЄ - ведеться активна дискусія стосовно того, що нові умови диктують вимоги встановлювати правила, які повинні мати певні юридичні рамки.
 

Ще на цю тему