Джапарова заявила про важливість санкцій ЄС за порушення прав людини у Криму

08:00 08.12.2021

Перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова наголошує на важливость застосування Глобального механізму санкцій Євросоюзу за порушення прав людини у тимчасово окупованому Криму.

Як передає Укрінформ, про це Джапарова заявила під час зустрічі із послом Республіки Польща в Україні Бартошом Ціхоцьким, повідомляє Міністерство закордонних справ України.

Джапарова поінформувала співрозмовника про подальші практичні кроки із розвитку міжурядового, парламентського та експертного вимірів Кримської платформи, а також про координацію країн-учасниць Платформи через мережу постійної та швидкої комунікації.

«Сторони також обговорили перспективи співпраці в рамках п’яти основних напрямів діяльності Кримської платформи: безпека, санкції, політика невизнання, права людини та міжнародне гуманітарне право, економічні та екологічні наслідки тимчасової окупації Криму. У цьому контексті Джапарова поінформувала співрозмовника про ситуацію в та навколо Криму», - ідеться у повідомленні.

Перша заступниця міністра також окреслила кроки на безпековому напрямі і поінформувала про проведення наступного року у Києві Чорноморської безпекової конференції Кримської платформи.

Окрема увага у ході зустрічі була приділена питанням санкційної політики Європейського Союзу.

Джапарова заявила про важливість застосування Глобального механізму санкцій ЄС за порушення прав людини в контексті Криму.

Посол Польщі підкреслив, що його країна послідовно підтримує Україну та виступає її адвокатом на міжнародній арені.

6 грудня Джапарова також поінформувала послів країн «Групи семи» та керівництво Місії ЄС в Україні про розвиток Експертної мережі Кримської платформи.
 

Ще на цю тему