Українські військові провели навчання важкої артилерії біля адміністративного кордону з Кримом

11:20 03.12.2021

На одному з військових полігонів Херсонщини, неподалік від адміністративного кордону з анексованим Росією Кримом, українські військові провели навчання артилерійських підрозділів, що входять до складу угруповання військ «Південь», повідомляє Командування об'єднаних сил Збройних сил України.

За словами командувача об'єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенанта Сергія Наєва, метою навчань є «підвищення рівня навченості та професійної підготовки особового складу», а також відпрацювання взаємодії з іншими підрозділами угруповання військ і нові тактичні прийоми ведення бойових дій з урахуванням досвіду АТО та ООС на Донеччині, піше Крим.Реалії.

Повідомляється, що підрозділи насамперед мають «удосконалити здатність вчасно й адекватно реагувати на військову небезпеку з морського узбережжя».

За інформацією командування, підготовчі та практичні дії щодо виявлення і знищення десанту умовного супротивника військовослужбовці відпрацьовують щотижня, а бойовий досвід «має позитивний вплив на перебіг тренувань».

«Ми перевіряємо нашу готовність до бойових дій у різних сценаріях. І дуже приємно, що особовий склад укладається в певні терміни. Зараз саме ці якості їм знадобляться при виконанні бойових завдань», – наголосив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Ще на цю тему