У Міноборони розповіли про різні програми навчання пілотів ЗСУ на F-16

09:20 11.01.2024

Українські пілоти та авіаційний персонал проходять навчання для роботи з F-16 за різними програмами в декількох країнах-учасницях "Авіаційної коаліції".

Про це інформує Цензор.НЕТ із посиланням на телеграм-канал першого заступника міністра оборони України генерал-лейтенанта Олександра Павлюка.

"Відзначу зусилля, які здійснюють партнери в межах "Авіаційної коаліції" щодо розвитку бойових спроможностей авіації ПС ЗС України. Кожна країна робить свій внесок. Це не лише гарантії надання літаків, але й допомога з боєприпасами та усім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки F-16", - написав Павлюк.

За його словами, наразі різні групи фахівців проходять навчання за різними програмами:

- молоді пілоти підвищують свій професійний рівень, здійснюючи учбові польоти за міжнародними процедурами у Великій Британії, щоби потім перейти до перенавчання на літаки F-16;

- досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 в Данії та США;

- інші групи українських пілотів та авіаційного персоналу, які наразі підвищують рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Великій Британії, Канаді, Польщі та США - найближчим часом приєднаються до програми перенавчання на літаки F-16.

Також читайте: Робота з інтеграції F-16 у загальну систему Сил оборони триває як в Україні, так і за кордоном. Все буде! - Павлюк

Заступник міністра оборони також навів список держав, що ввійшли до складу "Авіаційної коаліції", серед них: Королівство Бельгія, Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії, Королівство Данія, Республіка Греція, Королівство Нідерландів, Королівство Норвегія, Велике Герцогство Люксембург, Канада, Республіка Польща, Румунія, Сполучені Штати Америки, Чеська Республіка, Республіка Франція та Королівство Швеція. 

Ще на цю тему