Агресія РФ: США погрожують запровадити економічні санкції, від яких відмовлялися раніше

09:20 02.12.2021

Якщо Росія продовжить йти шляхом конфронтації з Україною, Сполучені Штати Америки будуть готові прийняти економічні санкції проти РФ, від яких раніше відмовлялися. 

Про це заявив голова Держдепу США Ентоні Блінкен під час пресконференції у Ризі, пише ZN,UA.

«Ми ясно дали зрозуміти, що якщо Росія у випадку з Україною продовжить йти шляхом конфронтації, наша реакція буде рішучою. Зокрема, йтиметься про сильні економічні заходи, від яких ми в минулому відмовлялися», - заявив Блінкен.

Щодо ситуації на кордоні з Україною, то глава Держдепу США заявив, що «мають бути готові до будь-якого розвитку подій». Блінкен також наголосив, що буде краще, якщо Москва та Київ врегулюють розбіжності, використовуючи мінські домовленості.

Раніше Washington Post писав, що Білий дім розглядає варіанти стримування російського вторгнення до України. Вашингтон вивчає формат запровадження розширених санкцій проти Москви та надання додаткової військової допомоги Києву. В адміністрації Байдена також опрацьовують можливість дистанційного спілкування президентів США та Росії для врегулювання «української кризи».
 

Ще на цю тему