ВМС України отримали модернізовані гелікоптери

16:40 29.11.2021

Бригада морської авіації українських ВМС отримала чергову партію модернізованих гелікоптерів серії «Мі-8». В отриманих зразках техніки встановлено нові модернізовані двигуни, систему глобального позиціонування і радіозв’язку та систему віброгасіння. Кабіни підготовлено для роботи льотчиків у приладах нічного бачення.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Потреба в подібних машинах зросла через збільшення в складі українських ВМС чисельності морської піхоти. Якщо після початку збройної агресії РФ ми здебільшого обходилися моделями «Мі-14», основним завданням яких були пошук та стеження за підводними човнами, то тепер завдань побільшало», – цитує пресслужба одного з командирів гвинтокрила капітана Віктора Кубринського.

Зазначається, що оновлені повітряні машини мають широкий функціонал застосування та здатні виконувати різноманітні завдання: пошукові та рятувальні дії, транспортування та висадку десанту морської піхоти, перевезення вантажів, санітарну евакуацію. Також вертольоти виконують завдання з вогневої підтримки: бомбометання, пуск некерованих ракет та мінування з повітря.

В пресслужбі відзначили, що гелікоптери цієї моделі відрізняються, насамперед, своєю багатофункціональністю. Лише десантування особового складу можна виконувати за допомогою каната або в парашутний чи штурмовий спосіб. Так само машина здатна швидко евакуювати особовий склад за допомогою підвісної системи. Слід зазначити, що морська авіаційна бригада національного флоту періодично поповнюється не тільки технікою, а й випускниками відповідного навчального закладу Повітряних сил ЗС України. Наразі бригада очікує на наступне поповнення, повідомили в командуванні.

Ще на цю тему