Молдова отримала перші бронетранспортери Piranha / Відео

15:40 11.01.2023

Молдова отримала перші бронетранспортери Piranha від уряду Німеччини.

Відео з бойовими машинами опублікували в мережі, пише Мілітарний.


Раніше, 9 січня, міністерство оборони республіки повідомило про намір отримати партію бронетранспортерів Piranha від уряду ФРН.

Передача військової техніки відбувається в рамках підвищення можливостей Національної армії Молдови та на підставі угоди, підписаної між міністерством оборони країни та німецькою стороною у жовтні 2021 року.

Судячи з опублікованого відео, Молдова отримала бронетранспортери Piranha IIIH, котрі можна упізнати за характерними скосами у передній частині корпусу.

Цікаво, що Німеччина ніколи не використовувала бронетранспортери сімейства Piranha. Ймовірно, вона викупила ці бронемашини у Данії, яка нещодавно списувала свої застарілі Piranha. На початку російського вторгнення Данія хотіла передати їх Україні, проте Швейцарія на правах країни-виробника техніки заблокувала цей процес, посилаючись на своє законодавство.

Представники військового відомства Молдови уже заявили, що бронетранспортери використовуватимуть для навчання військових, які будуть направлені в міжнародні миротворчі місії.

На початку травня президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що ЄС планує значно збільшити військову підтримку Молдови в контексті війни Росії проти України.

У квітні президент Молдови Майя Санду заявила, що країні необхідно докласти серйозних фінансових і матеріально-технічних зусиль для створення сучасної та добре оснащеної армії, щоб протистояти численним викликам безпеці в регіоні.

Передача сучасної бронетехніки армії Молдови має підсилити обороноздатність невеликої країни на тлі агресивних дій Російської Федерації. Адже на території невизнаної ПМР, що межує з Україною, перебуває контингент російських військ та місцеві збройні формування.
 

Ще на цю тему