Саакашвілі вперше на публіці після ув'язнення - у суді: там уже зіткнення та затримання

12:20 29.11.2021

Експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі, якого вперше після затримання доставили в Тбіліський міський суд, заявив, що не визнає грузинське правосуддя. Про це УНН повідомляє з посиланням на TV Pirveli.

Тим часом біля будівлі судового органу сталися зіткнення поліції і прихильників експрезидента. Поліція, за повідомленнями, застосувала перцевий спрей на акції біля суду, куди доставлений Саакашвілі. Повідомляється, що ексмер Тбілісі Угулава затриманий на мітингу біля будівлі суду.

Цитата:

«Я не визнаю прокуратуру і грузинську судову систему, я тут не для того, щоб зніматися в заздалегідь написаній комедії», – сказав Саакашвілі, сидячи на стільці обвинуваченого.

Деталі

При цьому судді звернулися до Саакашвілі, щоб обвинувачений мав право пити воду. «Ми дбаємо про ваше здоров'я», – сказали судді, після чого Саакашвілі звернувся до них: «Дякую, я ціную вашу доброту».

Додамо, що поліція затримує протестувальників біля суду в Тбілісі, де починається процес над Саакашвілі.

«Перед міським судом зібралися прихильники Міхеіла Саакашвілі. Наразі невідомо, скільки людей затримано за адміністративним правом. За наявною інформацією, протестувальники були затримані за обвинуваченням в опорі поліції», – наголошується в повідомленні.

Доповнення

Міхеіла Саакашвілі доставили в Тбіліський міський суд в столиці Грузії, де має відбутися засідання про жорсткий розгін мітингу 7 листопада 2007 року і розгром офісу телекомпанії Imedi.

Саакашвілі повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів, після чого був заарештований і поміщений у в'язницю. Експрезидент покинув Грузію в 2013 році, після чого в країні проти нього порушили чотири кримінальні справи, по двох з яких вже винесені вердикти. Його заочно засудили до трьох і шести років ув'язнення. 20 жовтня його звинуватили в незаконному перетині кордону Грузії, що передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. В останні роки експрезидент проживав в Україні і має українське громадянство.

Ще на цю тему