Не можна бути впевненим, що у випадку з Україною Путін діятиме раціонально — Вершбоу

12:20 24.11.2021

Американський аналітичний центр — Інститут дослідження війни уважно стежить за пересуванням російських військ уздовж українських кордонів, аналізуючи не лише знімки з супутника, а й відстежуючи повідомлення в соцмережах про російські маневри.

Старший аналітик центру Мейсон Кларк зазначив, що рух російської техніки значно менший, ніж навесні цього року. Однак він не виключає, що розвідка США може мати з цього приводу набагато більше інформації, пише ZN,UA з посиланням на Голос Америки.

«На наш погляд, зараз російський наступ Путіна в Україну матиме для нього цілу низку ризиків. Велика наступальна операція, ймовірно, призведе до значних витрат і втрат, а також до затримки сертифікації Північного потоку-2», агресія викличе посилене розгортання сил НАТО, або інших європейських сил, в Україні. І це, ймовірно, стане для Росії досить дорогою операцією. Українська армія 2021 року - це не українська армія 2014 року», — розповів Мейсон Кларк.

У свою чергу колишній заступник Генсека НАТО Олександр Вершбоу вважає, що не можна бути впевненим, що у випадку з Україною Путін діятиме раціонально.

«Путін може відчувати, що йде на великий ризик, аби не допустити успіху України в її спробах приєднатися до Заходу. І оскільки йдеться про Путіна та його імідж “збирача руських земель”, він може вдатися до дій, які, на наш погляд, здаються не зовсім логічними», — заявив Вершбоу.

Колишній заступник Генсека НАТО вважає, що чинній адміністрації США слід виявити рішучість і не дозволяти Росії проводити нові «червоні лінії».

«Незважаючи на зусилля президента Байдена ще в червні для досягнення більш стабільних і передбачуваних відносин з Росією, схоже, Росія вважає за краще бути ще провокаційнішою, ніж будь-коли», — вважає Вершбоу.

Міністр оборони України Олексій Резніков упевнений, що Україна готова відбити атаку Росії, на яку РФ навряд чи зважиться.

Раніше повідомлялося, що Кремль загрожує Україні загостренням ситуації через посилення військової допомоги США.
 

Ще на цю тему