«Керівнику регіонального штабу Юнармії» загрожує до дванадцяти років за пропаганду служби в армії держави–окупанта серед дітей

20:15 01.11.2021

Прокуратура АР Крим та м. Севастополя в порядку спеціального досудового розслідування скерувала до суду обвинувальний акт стосовно «керівника регіонального штабу Юнармії м. Севастополя» за порушення законів та звичаїв війни.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років.

«Юнармія» - дитячо-юнацький військово-патріотичний рух під патронажем Міністерства оборони РФ, який почав діяти на півострові після окупації. Загалом, керівники «організації» ставлять собі за мету «виростити покоління, здатне захищати вітчизну зі зброєю в руках», пояснили у прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що у 2016 році обвинувачений обійняв посаду «керівника регіонального штабу Юнармії м. Севастополя» з метою забезпечення загальної орієнтації позитивного ставлення до проходження служби в армії РФ серед дітей, - йдеться у повідомленні.

Обвинувачений безпосередньо організовував та здійснював пропаганду серед дітей і підлітків на користь добровільного вступу до армії держави-окупанта. А також підготовку з основ військової служби в освітніх установах і учбових закладах, військово-патріотичного виховання для служби в збройних силах РФ. Разом з тим, провів ряд виступів в засобах масової інформації задля детального поширення та роз’яснення особливостей підготовки військово-патріотичного виховання в організації.

Своїми діями «керівник штабу» порушив закони та звичаї війни, оскільки пропаганда, спрямована на забезпечення добровільного вступу в армію цивільного населення, заборонена статтею 51(1) Конвенції про захист цивільного населення під час війни 1949 року, - наголосили у прокуратурі.

Як повідомили джерела QIRIM.News, йдеться про Коваленка Володимира Владиславовича.

Ще на цю тему