Окупанти планують залучити до «Юнармії» десяту частину всіх школярів Криму – Сєдов про мілітаризацію дітей

19:45 18.10.2021

Окупаційна влада Росії використовує всю систему освіти в Криму для нав’язування виключно російської ідентичності кримським дітям.

Про це на пресконференції повідомив аналітик Кримської правозахисної групи Олександр Сєдов. Він розповів про тотальну мілітаризацію дітей в окупованому Криму.

«В 2021 році була заява, що кількість представників Юнармії до 2024 року буде доведена до 10% школярів, які є на окупованому півострові. До цього буде задіяний створений в цьому році клуб патріотичного виховання - табір «Авангард». І на його базі буде відбуватися збільшення кількості «юнармійців». Це парамілітарне угрупування, в якому також готують до збройних сил країни-окупанта. І це також є пропагандою служби в збройних силах окупанта», – зазначив аналітик.

Сєдов зауважив, що культ війни і зброї та пропаганда служби з лавах збройних сил РФ серед дітей стали основними складовими освітньої системи на окупованому півострові.

«Культ «перемоги», який зараз є в Російській Федерації, і який, фактично, зараз перетворився на культ війни, став частиною державної політики з «військово-патріотичного виховання» дітей. І це розповсюджується на окуповану територію», – розповів експерт.

За словами Сєдова, російські силові структури створюють свої кадетські класи, де пропагують службу в російській армії.

«Це представники МВС і ФСБ, які створюють свої кадетські класи. Вже у жовтні відбулася чергова присяга в кадетському класі МВС, де учні навчаються у військовій формі. Це стосується не тільки форми навчання, це стосується форми одягу», – підкреслив Сєдов. 

Ще на цю тему