Україна працює над організацією візиту прем'єрів України, Грузії та Молдови до Брюсселя

13:21 16.09.2021

Україна працює над організацією спільного візиту прем'єр-міністрів країн Асоційованого тріо (України, Грузії та Молдови) до Брюсселя.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«У рамках Асоційованого тріо, ще одного формату, створеного Україною, наша держава разом з Грузією та Молдовою готується до шостого саміту Східного партнерства 15 грудня. Ми також працюємо над тим, щоб три прем'єр-міністри країн Асоційованого тріо відвідали Брюссель разом. Я переконаний, що це нам вдасться зробити», – сказав Кулеба на онлайн-брифінгу в четвер.

Окрім того, міністр повідомив, що у жовтні Україну має відвідати міністр закордонних справ Туреччини. «Розвивається і Квадрига України й Туреччини. У жовтні Україну відвідає мій турецький колега і друг Мевлют Чавушоглу. З ним ми узгоджуватимемо подальші плани роботи Квадриги і конкретні проекти, які буде реалізовано під егідою цього формату», – пояснив він.

Кулеба також нагадав, що прем'єр-міністр Денис Шмигаль провів нещодавно зустріч із польським колегою Матеушем Моравецьким.

«Ми тепер працюватимемо над організацією зустрічі глав урядів країн Люблінського трикутника», – зазначив глава українського зовнішньополітичного відомства.

Ще на цю тему