Кожне слово зважене: Макрон про свою заяву щодо відправлення іноземних військ в Україну

19:32 29.02.2024

Президент Франції Емманюель Макрон наголошує, що його позиція щодо можливості введення західних військ в Україну є зваженою та продуманою.

Про це він заявив у кулуарах урочистого відкриття Олімпійського селища в Сан-Сен-Дені (регіон Великий Париж), передає Укрінформ з посиланням на Le Monde.

«Кожне слово, яке я вимовляю на цю тему, є зваженим, продуманим і виваженим», – наголосив Макрон, однак відмовився від «геополітичних коментарів», заявивши, що олімпійське селище – не місце для цього.

Нагадаємо Путін у своєму зверненні до федеральних зборів відреагував на можливість відправки в Україну європейського контингенту, поновивши погрози Заходу ядерною зброєю.

"Ми пам’ятаємо долю тих, хто направляв колись свої контингенти на територію нашої країни. Але тепер наслідки для можливих інтервентів будуть значно більш трагічними. У нас теж є зброя, яка може вражати цілі на їхній території, і що все, що вони вигадують зараз, чим лякають увесь світ – що все це реально загрожує конфліктом із застосуванням ядерної зброї", - сказав Путін.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок після міжнародної зустрічі щодо підтримки України в Парижі Емманюель Макрон заявив, що не виключає у перспективі участі європейських військ у війні в Україні, водночас наголосивши, що Захід наразі не має консенсусу в цьому питанні.