Росія не зупиниться, тому санкції важливі – представник президента України в АРК

18:40 13.09.2021

Україна вдячна США та ЄС за введення та пролонгацію санкцій щодо Росії у відповідь на агресію стосовно Криму. 

Про це повідомив постійний представник президента України в Автономній Республіці Крим Антон Кориневич під час вебінару для ГО «Медійна ініціатива за права людини», пише QHA.

Ми вдячні США і ЄС, бо вони впровадили ці санкції і пролонгують їх... Санкції і тиск на РФ – це за те, що вона порушила територіальну цілісність України, здійснила агресію проти України і окупували Автономну Республіку Крим і Севастополь, і не виявляє жодного бажання зупиняти ці дії... РФ не зупиняється і не зупиниться, як ми бачимо, тому санкційний режим – дуже важливий, – значив Кориневич.

Він нагадав, що Росія порушує права людей, зокрема затримує кримських татар на півострові та звинувачує у сфабрикованих справах за те, що вони виступають проти окупантів і відстоюють територіальну цілісність України. Кориневич наголосив, що заступника голови Меджлісу, журналіста і політолога Нарімана Джеляла затримали саме після його участі в саміті «Кримської платформи», де він висловлював думки щодо деокупації півострова.

Це незаконні затримання кримських татар, активність в Криму зокрема одного із головних діячів – заступника кримсько-татарского народу Нарімана Джеляла, який був у Києві, де я зараз перебуваю, тут був 23 серпня і спілкувався з президентом Володимиром Зеленським і давав свої поради щодо того, що може зробити Україна та міжнародна спільнота, щоб змінити ситуацію. За два тижні після повернення в Крим його заарештували і притягують до відповідальності у сфабрикованій справі про диверсію чи теракти, – сказав Кориневич.

Нагадаємо, проросійські силовики провели обшуки у Джеляла і затримали його вранці 4 вересня. Наразі за сфабрикованою справою йому висунули звинувачення в скоєнні диверсії.
 

Ще на цю тему