Північна Македонія вислала російського дипломата. Росія обіцяє відповісти

10:00 18.08.2021

Північна Македонія оголосила персоною нон ґрата ще одного російського дипломата, вже другого за останні три місяці.

Повідомлення засобів інформації підтвердив міністр закордонних справ країни Буяр Османі, пише Радіо Свобода.

За його словами, які наводить Балканська служба Радіо Вільна Європа, цей неназваний дипломат вів підтверджену і задокументовану діяльність, що суперечить Віденській конвенції про дипломатичні відносини, але дальших подробиць він назвати не може, бо інформація про таку діяльність зазвичай конфіденційна.

За повідомленнями деяких засобів інформації, йдеться нібито про заступника російського військового аташе. Але Російська служба Радіо Свобода, зі свого боку, передає заяву посольства Росії в Скоп’є, що дипломат, згаданий у повідомленнях ЗМІ, виїхав із країни ще десять років тому, коли в нього закінчилося відрядження.

Тим не менше, заступник міністра закордонних справ Росії Олександр Грушко назвав нинішні дії влади Північної Македонії «недружніми» й заявив, що вони не залишаться без відповіді.

Північна Македонія вже висилала працівника посольства Росії в травні. Тоді теж було оголошено, що було виявлено дії того російського дипломата, «несумісні з дипломатичним статусом», що були «задокументовані, розслідувані і підтверджені».
 

Ще на цю тему