Росія обурилася заявами глави МЗС Франції, який не хоче розмовляти з росіянами, бо ті брешуть

20:40 12.04.2024

Росія обурилася через останні заяви глави МЗС Франції Стефана Сежурне про відсутність інтересу до переговорів з росіянами та викликала до свого МЗС французького посла в Москві.

Про це МЗС Росії повідомило у своїй заяві в п’ятницю, пише "Європейська правда".

У російському відомстві сказали, що викликають французького дипломата "на килим" через нещодавні висловлювання міністра закордонних справ Франції Стефана Сежурне про те, що французька сторона не зацікавлена у переговорах з російськими посадовцями, оскільки опубліковані у підсумку заяви росіян – брехливі.

"Розцінюємо ці висловлювання глави зовнішньополітичного відомства Франції як свідому і продуману дію французької сторони, спрямовану на підрив самої можливості будь-якого діалогу між двома країнами", – заявили у російському МЗС.

Кілька днів тому Сежурне заявив французьким ЗМІ, що розмови з російськими офіційними особами більше не в інтересах Франції.

"Не в наших інтересах сьогодні розмовляти з російськими офіційними особами, тому що пресрелізи і звіти, які виходять опісля, є брехливими", – сказав французький міністр.

Заява Сежурне пов’язана з недавньою телефонною розмовою міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню провів телефонну розмову з Сергєєм Шойгу.

Ця розмова стала першою такою взаємодією з жовтня 2022 року. Розмова стосувалась передусім теракту, скоєного у Підмосков’ї 22 березня "Ісламською державою".

Після спілкування двох міністрів у Міноборони РФ заявили, що під час розмови Лекорню і Шойгу "була відзначена готовність до діалогу щодо України". У відповідь представник уряду Франції назвав цю заяву неправдивою.

Ще на цю тему