Армія Грузії отримала вантажівки та спецтехніку / Відео

12:00 16.08.2021

У Грузії проводять активне переоснащення автопарку Збройних сил.

Триває процес оновлення автопарку в силах оборони Грузії, інформує Мілітарний з посиланням на пресслужбу Міноборони Грузії. 

Після Східного командування підрозділи Західного командування отримали спеціальну техніку.

Міністр оборони Грузії Хуаншер Бурчуладзе та командувач силами оборони генерал-майор Георгій Матіашвілі взяли участь у передачі нових вантажівок та спецтехніки другій піхотній бригаді в Сенакі.

За словами міністра, оснащення новими транспортними засобами допоможе покращити можливості сил оборони, збільшити мобільність та ефективно виконувати поставлені завдання.

Західному командуванню було передано до 130 одиниць спецтехніки та близько 70 легкових автомобілів.

Транспортні засоби будуть розподілені між підрозділами сил оборони відповідно до потреб.

Минулого року Грузія вирішила закупити для потреб національних збройних сил 500 військових автомобілів. Транспортні засоби постачатимуться компаніями – MAN, IVECO та FORD.

Вартість спеціального обладнання буде оплачуватися міністерством оборони Грузії поетапно протягом декількох років.

В Грузії наголошують, що це дозволить підвищити технічну взаємосумістність із країнами Північноатлантичного Альянсу, котрі вже використовують цю автотехніку.

Окрім того, минулого року, армія Грузії отримала 160 автомобілів підвищеної прохідності Ford Ranger. Вони були придбані в рамках програми оновлення автопарку грузинських збройних сил.

Урочиста церемонія передачі техніки відбулась 29 вересня на території 4-ї механізованої бригади ЗС Грузії у Візанії. Грузинська армія отримала позашляховики Ford Ranger 3 у версії Doppelkabine, інформація про комплектацію не розголошується.

Ще на цю тему