Азербайджан хоче оновити угоду з Україною щодо визнання дипломів про освіту

20:45 13.08.2021

Азербайджан бажає оновити угоду щодо обопільного визнання документів про освіту та очікує на засідання спільної експертної групи з цього приводу.

Про це в коментарі Укрінформу повідомила пані посол Азербайджану в Україні Ельміра Ахундова.

Зараз працює спільна експертна група, є низка проблем між нами у сфері взаємного визнання дипломів, взаємного визнання магістерських ступенів і таке ін. Щодо цього є Меморандум, є між нашими країнами угода, це потребує оновлення, — зазначила Ахундова.

Як зауважила пані посол, їй у міністерстві освіти Азербайджану повідомили, що у першій половині жовтня планується проведення засідання спільної експертної групи профільних міністерств України і Азербайджану для оновлення угоди і обговорення низки інших питань. Міністру Сергію Шкарлету ж надіслано запрошення здійснити візит до Азербайджану для підписання оновленої угоди.

Дипломатка додала, що за інформацією посольства, в українських ВНЗ навчається близько п'яти тисяч азербайджанських студентів і більше однієї тисячі українських студентів навчається в азербайджанських.

Нагадаємо, раніше лідер кримськотатарського народу, народний депутат Мустафа Джемілєв отримав грамоту від Центру міжнародних досліджень соціально-політичних процесів Азербайджану за його підтримку позиції Азербайджану в період 44-денної карабаської війни.

Ще на цю тему