Суд у Києві виніс вирок інженеру «Чорноморнафтогазу» з Криму

20:20 04.08.2021

Деснянський районний суд Києва 3 серпня засудив до трьох років умовно з випробувальним терміном в один рік жителя Криму, інженера кримського підприємства «Чорноморнафтогаз». 

За інформацією прокуратури АР Крим та Севастополя, кримчанина визнали винним за частиною 2 статті 332-1 Кримінального кодексу України – «Порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї».

Як повідомив проєкту Радіо Свобода Крим.Реалії начальник відділу прокуратури АР Крим та Севастополя Єгор Ребров, «підсудний визнав свою вину і погодився з аргументами слідства».

«Злочин нетяжкий. Підсудний співпрацював зі слідством і заощадив час прокуратурі і суду», – наголосив Ребров.

За словами прокурора, після вироку кримчанин переходить під контроль органів пробації (нагляду за умовно засудженими – РС). Він, імовірно, зможе перебувати на території окупованого Росією Криму за умови, що стане на облік і буде регулярно відзначатися в Херсонській області.

Адвокат засудженого Олексій Поліщук пообіцяв пізніше прокоментувати вирок.

У червні при перетині КПВВ «Каланчак» з боку окупованого Криму в напрямку материкової України затримали кримчанина. За інформацією українського слідства, після окупації півострова чоловік продовжив працювати на кримському підприємстві «Чорноморнафтогаз», який перейшов під контроль Росії. Він – інженер матеріально-технічного ресурсу плавучої бурової установки «Петро Годованець», яку окупаційна влада півострова перейменувала в «Крим-2».

Ім’я та прізвище підозрюваного в прокуратурі АР Крим та Севастополя не називають. Але, як повідомив Крим.Реалії співробітник одного з українських силових відомств, який не уповноважений офіційно коментувати розслідування даного провадження, йдеться про Руслана Годованця. Публічні коментарі засудженого і його захисту поки відсутні.
 

Ще на цю тему