Правила перетину адмінмежі з Кримом змінюються з 5 серпня 

08:40 04.08.2021

З 5 серпня правила перетину контрольних пунктів в’їзду-виїзду, розташованих в тому числі на адмінкордоні між окупованим Кримом і Херсонською областю, змінюються в зв'язку з карантином.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Херсонського прикордонного загону Держприкордонслужби.

«Дані зміни в тому числі стосуються правил перетину державного кордону та контрольних пунктів в’їзду-виїзду на лінії розмежування на сході України і адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом. Вони набувають чинності 5 серпня», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, перетин державного кордону на в’їзд в Україну іноземцями та особами без громадянства, які підлягають самоізоляції, без встановленого та активованого мобільного додатка електронного сервісу «Вдома» забороняється.

«У разі неможливості встановлення мобільного додатка, відмови від його встановлення прикордонники відмовлятимуть таким особам у перетині державного кордону», - попереджають прикордонники.

Зазначається, що особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, в тому числі громадяне, які прибувають з тимчасово окупованих територій, підлягають самоізоляції.

«Самоізоляція передбачена і для громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя», - йдеться в повідомленні.

Самоізоляція не стосується, зокрема, осіб, які не досягли 18 років; учасників зовнішнього незалежного оцінювання; осіб, які мають намір вступити до закладів освіти, в тому числі на курси (відділення) з підготовки до вступу до державних закладів вищої освіти материкової України; здобувачів освіти, які навчаються в українських закладах освіти, а також одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або інших законних представників.

Самоізоляція не стосується громадян України, які бажають здійснити вакцинацію від COVID-19 на території материкової України, за умови пред’явлення запрошення, а також громадян України, які мають виданий в установленому МОЗ порядку документ, що підтверджує отримання однієї дози вакцини від COVID-19, включеної Всесвітньою організацією охорони здоров’я до переліку дозволених для використання в надзвичайних ситуаціях.
 

Ще на цю тему