У Греції розшукують убивцю рідкісного тюленя. Він був урятований моряком у 2018 році й став талісманом острова Алонісос

11:21 28.07.2021

Поліція Греції розшукує вбивцю рідкісного середземноморського тюленя-монаха Костіса, якого у 2018 році рибалка врятував біля берегів острова Алонісос — після того тварина стала символом острова.

Про це повідомляє Афінське інформаційне агентство.

Тюленя восени 2018 року врятував рибалка з Алонісоса під час шторму «Зорба». Тварина була поранена, тож її взяли на реабілітацію працівники Грецького товариства з вивчення й охорони тюленів-монахів (MOm). Тюленя назвали Костіс — на честь рибалки, який його врятував.

Після реабілітації Костіса відпустили в море, але він часто припливав до берегів Алонісоса й не боявся місцевих жителів і туристів. В останні місяці життя тюленя його неофіційно охрестили талісманом острова.

24 липня MOm повідомило про смерть Костіса, заявивши, що «людська тупість і злість не мають меж». «Невинну й наївну тварину вбили з близької відстані зі зброї для підводного полювання, зарядженої великим гарпуном», — стверджують у Товаристві.

Алонісос входить до складу Національного морського парку Алонісос-Північні Споради — першого такого у Греції та найбільшого в Європі. У його межах убивство рідкісних морських тварин заборонене законом, зазначає AFP.

Афінське інформаційне агентство зазначає, що влада острова мобілізувала зусилля з пошуку причетного до вбивства Костіса. А місцеві жителі в соцмережах висловлюють жаль і обурення через смерть талісмана їхнього острова.

Середземноморський тюлень-монах — це рідкісний морський вид, який наразі поширений лише в Середземному морі та прилеглих районах Атлантики (раніше був і в Чорному морі), За оцінками станом на 2016 рік, у світі могли лишитися менш як 700 особин виду.

Ще на цю тему