Перехід української армії на стандарти НАТО: уряд визначив Міноборони органом з державного гарантування якості

10:30 17.06.2021

Кабінет міністрів України визначив Міністерство оборони України уповноваженим органом з державного гарантування якості.

Так, відповідне рішення було ухвалена на засіданні уряду в середу, передає кореспондент УНН.

У документі зазначається, що в Україні збільшується кількість підприємств оборонно-промислового комплексу, які вже застосовують систему управління якості і сертифіковані на відповідність стандартам НАТО. Досвід Альянсу свідчить, що система військово контролю якості продукції потребує переходу до державного гарантування якості відповідно стандартам НАТО.

У НАТО оприлюднили підсумковий документ – комюніке після проведеного саміту країн-членів Північного Альянсу, в якому йдеться про те, Україна отримає членство через ПДЧ.

Президент України Володимир Зеленський минулого тижня провів телефонну розмову з президентом Сполучених Штатів Америки Джо Байденом.

Пізніше журналісти помітили, що Білий дім і влада України спочатку опублікували суперечливі офіційні звіти про телефонну розмову між президентами. Зокрема, це стосувалося заяв американського лідера щодо підтримки прагнень України отримати ПДЧ в НАТО.

Тоді у Президента заявили, що «первинний післярозмовний стейтмен, природно, робився, виходячи із загальної атмосфери розмови президентів і усних формулювань, що прозвучали».

У тому числі формулювань, які стосувалися подальшої можливої логістики вступу нашої країни до Північноатлантичного Альянсу.

Нагадаємо, курс на вступ до НАТО закріплений в Конституції України. А швидке отримання Плану дій щодо членства в НАТО — мета, зафіксована у Стратегії національної безпеки України.

12 червня 2020 року Україна отримала статус партнера з розширеними можливостями НАТО.

Ще на цю тему