Кулеба візьме участь у міністерському засіданні Ради Україна-НАТО в Брюсселі

10:40 03.04.2024

Після робочої поїздки у Гаагу міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відправиться у штаб-квартиру Північноатлантичного альянс у Брюсселі в Бельгії, де зустрінеться з очільниками МЗС низки держав і візьме участь у засіданні Ради Україна-НАТО.

Деталі візиту міністра із 3 по 4 квітня повідомили в українському відомстві, пише ZN.UA.

Зокрема у перший день Кулеба проведе переговори із колегами з Данії, Іспанії, Польщі, Нової Зеландії, Великої Британії, Фінляндії, Угорщини, Болгарії, Естонії Греції, а також главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем.

Наступного дня заплановане міністерське засідання Ради Україна-НАТО, а також зустрічі з главами МЗС Італії та Швеції. Окрім того, у Кулеби мають бути перемовини із Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом та державним секретарем Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкеном.

У МЗС додали, що найбільше уваги на переговорах міністр приділить питанням збільшення військової підтримки для України, зокрема засобами ППО та нарощуванню потужностей для виробництва озброєння.

Також Кулеба має намір обговорити із союзниками українську «Формулу миру», а також використання заморожених російських активів для потреб України.
 

Ще на цю тему