В МЗС РФ очікують, що санкції проти Росії – це назавжди, бо Крим не віддадуть

17:01 07.06.2021

В МЗС РФ заявили, що режим санкцій відносно Росії закріплений у багатьох законодавчих актах країн Заходу і залишиться назавжди.

Про це заявив в понеділок заступник голови МЗС РФ Александр Панкін на парламентських слуханнях в Держдумі РФ, повідомляє Європейська правда з посиланням на ТАСС.

«Режим санкцій був завжди. І він залишиться назавжди, давайте бути реалістами. Санкції вже втілені в багатьох законодавчих нормативних актах, американських та інших держав, і відкрутити назад буде неможливо», – сказав він.

«Всі вони нелегітимні, всі вони вводилися під дуже хиткими приводами, без доказової бази, але назад не відкрутити ті факти, які подають як здійснені», – додав Панкін.

Заступник голови МЗС РФ підкреслив, що Росія не буде просити кого-небудь зняти санкції і «не буде каятися за те, чого не робить».

«Зрозуміло, що ми Крим не віддамо. Якщо Крим в Росії, то санкції точно будуть завжди з нами так само, як були санкції на Прибалтику, поки вона не відокремилася і не стала трьома окремими державами. Це жорстка думка, але треба бути реалістами», – заявив він.

Ще на цю тему