Україна відкинула пропозицію Ірану стосовно компенсацій родинам жертв збиття літака PS752

19:20 04.06.2021

Українська сторона вважає поспішним рішення Ірану про компенсації родинам загиблих у катастрофі літака української авіакомпанії «МАУ» рейсу PS752 під Тегераном у січні 2020 року.

Про це йдеться у коментарі речника Міністерства закордонних справ України Олега Ніколенка, отриманому УНН.

«Безумовно, питання виплати компенсацій - важливий елемент цього процесу. Водночас, йому мають передувати встановлення всіх обставин збиття Іраном літака та притягнення винних до відповідальності. Лише після цього можна говорити про розмір грошових виплат», – зазначив Ніколенко.

Речник МЗС зауважив також, що «конкретна сума компенсацій має стати результатом домовленості урядів всіх держав, громадяни яких загинули в авіакатастрофі, а не одностороннім рішенням». «Натомість очікуємо від Ірану добросовісного виконання домовленостей, досягнутих в рамках третього раунду консультацій 2-3 червня в Києві, а також попередніх двох раундів», – відзначив Ніколенко.

«Кінцевою метою зусиль України та інших постраждалих держав мають стати забезпечення справедливості стосовно жертв трагедії українського літака рейсу PS752 та їхніх родичів і неповторення подібного злочину в майбутньому», – підсумував речник МЗС.

 

Ще на цю тему