США в ОБСЄ засудили РФ через штраф щодо головного редактора газети Qirim

20:40 29.04.2021

Місія США на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні звернулася до РФ з вимогою припинити окупацію Криму, звільнити українських політв'язнів і вивести свої війська зі сходу України.

Місія також засудила рішення російського суду в Криму про штраф у відношенні редактора кримськотатарської газети Qırım Бекіра Мамутова за статтю, в якій згадувався доповідь ООН про Меджлісі кримськотатарського народу, пише Центр журналістських розслідувань.

«Кримські татари, етнічні українці та інші стають мішенню окупаційних властей і піддаються переслідуванням, затримань, тюремного ув’язнення і навіть тортурам за протидію російської окупації і мілітаризації півострова. Сполучені Штати закликають Москву звільнити всіх розміщених на її території українських політичних в’язнів. Ми також закликаємо Росію припинити окупацію Криму і вивести свої сили і техніку зі сходу України», – йдеться у виступі представника США Кортні Острієн, опублікованому на сайті місії.

В окупованому Криму «мировий суд» Київського району Сімферополя оштрафував на 4 тис. рублів головного редактора кримськотатарської газети Qirim («Къырым») Бекіра Мамутова за публікацію доповіді Генерального секретаря ООН, в якому згадувався Меджліс кримськотатарського народу, без позначення, що його діяльність заборонена в Росії і Криму.

Ще на цю тему