Заступник керівника адміністрації президента РФ «перебуває в постійному контакті з ОП України» - Пєсков

18:00 27.04.2021

У Кремлі вітають ініціативу президента України Володимира Зеленського щодо проведення зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним, але підкреслюють, що цей діалог має зачіпати винятково питання двосторонніх відносин.

Як інформує Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков.

«Бажання розмовляти завжди можна тільки вітати», - сказав Пєсков журналістам.

За його словами, заступник керівника адміністрації президента Дмитро Козак «перебуває в постійному контакті з Офісом президента України».

Пєсков нагадав, що «абсолютно чітко було викладено президентом (Росії. - Цензор.НЕТ) його ставлення до ініціативи поговорити, до можливого наповнення такого діалогу».

«Такий діалог може стосуватися тільки проблематики двосторонніх відносин. Тобто цей діалог не може здійснюватися виходячи з цілей пошуків врегулювання на південному сході України», - підкреслив прессекретар президента.

Пєсков сказав, що «Росія не є стороною цього конфлікту, і в Москві переконані, що єдиним правильним кроком для врегулювання може бути тільки реалізація положень мінського комплексу заходів, а також налагодження прямого діалогу з представниками і керівництвом двох самопроголошених республік».

При цьому він зазначив, що йому поки не відомо про те, щоб з Києва в Москву транслювалися якісь конкретні пропозиції про місце проведення можливої ​​зустрічі президентів РФ і України.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Росії Володимиру Путіну зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна.

Пізніше Путін заявив про готовність зустрітися із Зеленським у будь-який час в Москві для обговорення двосторонніх відносин.

Ще на цю тему