Україна готує різні сценарії реагування на дії РФ біля кордону - РНБО

09:20 21.04.2021

Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олексій Данілов заявив, що відомство здійснює цілодобовий моніторинг та розробку різних сценаріїв реагування на скупчення російських військ біля кордонів України.

Як пише ZN.UA, про це повідомляє прес-служба РНБО.

«Військові угруповання ворога поблизу кордонів України на північно-східному напрямку налічує десятки тисяч військовослужбовців. Ми моніторимо ситуацію цілодобово і розробляємо різні сценарії реагування», - заявив Данілов під час переговорів з керівником Бюро національної безпеки (БНБ) Польщі Павлом Солохою в режимі онлайн.

Він додав, що «українська армія зразка 2014 і 2021 - це абсолютно різні армії, і наше військо готове дати відсіч країні-агресору».

На думку секретаря РНБО, «консолідація зусиль з нашими стратегічними партнерами для ефективної протидії державі-агресору є вкрай важливою». «Ми цінуємо допомогу країн-членів НАТО, зокрема Польщі, і сподіваємося на подальше поглиблення співпраці», - повідомив Данілов.

У свою чергу Солох запевнив в непохитній підтримці Польщею суверенітету і територіальної цілісності України, підкресливши, що «Росія несе відповідальність за зростання напруженості, і польська сторона продовжує засуджувати позицію РФ на міжнародних майданчиках».

Секретар РНБО України запросив керівника БНБ Польщі відвідати Київ у зручний час для більш глибокого обговорення питань співпраці з питань безпеки між відомствами двох країн.

Солох висловив зацікавленість у проведенні двосторонньої зустрічі найближчим часом.
 

Ще на цю тему