Всі тридцять країн-членів НАТО засудили посилення агресії РФ проти України - Блінкен

12:00 15.04.2021

Країни-члени НАТО закликали Росію негайно зупинити ескалацію, припинити практику агресивних провокацій і поважати свої міжнародні зобов'язання.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, пише Укрінформ.

«Союзники повністю підтримують суверенітет і територіальну цілісність України, і ми закликаємо Росію негайно послабити напругу, припинити її практику агресивних провокацій і поважати її міжнародні зобов’язання», – сказав він на пресконференції в Брюсселі в середу після відеоконференції Північноатлантичної ради за участю міністрів закордонних справ країн і міністрів оборони країн НАТО.

Всі учасники відеоконференції Північноатлантичної ради за участю міністрів закордонних справ країн і міністрів оборони країн НАТО висловили стурбованість нарощуванням військової присутності РФ поблизу кордонів України і зажадали деескалації, державний секретар США Ентоні Блінкен.

«Ми також провели деякий час сьогодні, обговорюючи глибоке занепокоєння, яке поділяють союзники, щодо Росії і її дій на кордонах України – найбільшу концентрацію військ там з 2014 року. Для мене було вражаюче, що на зустрічі Північноатлантичної ради – всі 30 з нас висловили стурбованість і прихильність побачити кроки Росії по деескалації напруженості, яку вона створює», – сказав Блінкен на прес-конференції в Брюсселі в середу після відеоконференції Північноатлантичної ради за участю міністрів закордонних справ країн і міністрів оборони країн НАТО.

Держсекретар також звернув увагу на триваючі атаки очолюваних Росією військ на лінії зіткнення на Сході України.

«Тим часом Україна продемонструвала, на мою думку, справжню стриманість перед обличчям російських провокацій. Ось чому ми зосереджені на цьому і чому Альянс стурбований і ми об’єднані в цій стурбованості», – вказав Блінкен.

У той же час він зазначив, що США віддали перевагу стабільні і передбачувані відносини з Росією, проте для цього необхідні відкриті лінії комунікації, щоб бути дуже чіткими щодо угод, політик, заперечень щодо дій Росії.

Держави ОБСЄ також висловили осуд і занепокоєння діями РФ, яка концентрує сили на кордоні з Україною.
 

Ще на цю тему