Глава Пентагону закликав Росію поважати територіальну цілісність України

11:40 15.04.2021

Глава Пентагону Ллойд Остін заявив, що Російська Федерація повинна поважати територіальну цілісність України та мусить припинити провокаційну поведінку.

З такою заявою він виступив у середу, 14 березня, в Брюсселі під час спільної пресконференції з держсекретарем США й генсеком НАТО, передає Укрінформ.

«Закликаю Росію поважати територіальну цілісність України», - наголосив міністр оборони США.

Він підкреслив, що США стурбовані останнім загостренням з боку РФ, продовжують ретельно стежити за розвитком подій, а також проводити консультації з партнерами.

У цьому зв’язку глава Пентагону закликав РФ припинити провокації та забезпечити прозорість своїх дій поблизу кордонів з Україною. «Територіальну цілісність України потрібно поважати», - вкотре наголосив Остін.

Глава оборонного відомства США також нагадав, що Сполучені Штати надавали матеріальну підтримку українському війську. «І ми сподіваємось продовжувати це робити далі», - зазначив він.

Водночас, міністр зауважив, що вся команда адміністрації США, яка відповідає за питання національної безпеки, готує для президента Байдена низку варіантів, «орієнтованих на застосування всіх елементів нашої потужності, які ми маємо у своєму розпорядженні».

У середу, 14 квытня, в Брюсселі відбулося засідання у віртуальному форматі глав оборонних та зовнішньополітичних відомств всіх 30-ти країн-членів НАТО. Водночас, глава Пентагону Ллойд Остін і державний секретар США Ентоні Блінкен прибули до Брюсселя особисто, де провели низку зустрічей, у тому числі з керівництвом НАТО.
 

Ще на цю тему