Чеська компанія Belanto Trade стверджує, що не причетна до постачання української руди на «Кримський титан»

11:21 06.04.2021

Чеська фірма Belanto Trade прокоментувала інформацію про те, що нібито через неї руда житомирського АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія» поставляється в анексований Крим.

На запит Крим.Реалії у фірмі запевнили, що «жодного стосунку» до поставок сировини на півострів не мають.

«Команда Belanto Trade засуджує анексію Криму і вторгнення в Україну, вчинені Володимиром Путіним. Belanto категорично заперечує доставку ільменіту до Криму. Ми будемо співпрацювати з усіма відповідними органами з цього питання. Крім того, якщо будь-який з контрагентів порушив нашу угоду, організувавши доставку до Криму, то компанія Belanto подаватиме судові позови. Ми вимагаємо, щоб наші контрагенти дотримувалися законодавчих і нормативних актів ЄС», – відповіли на запит Крим.Реалії в компанії Belanto Trade.

Детальніше про це читайте в матеріалі Крим.Реалії «Кримська схема». Як «Кримський Титан» обходить санкції?».

Нагадаємо, найбільшим виробником ільменіту в Житомирській області та в Україні є АТ «Об'єднана гірничо-хімічна компанія». У Мережі раніше з'являлися публікації про те, що руда саме цього підприємства через чеську фірму Belanto Trade поставляється до Криму. Але саме підприємство і Фонд держмайна обвинувачення відкидають.

Красноперекопському районному «суді» Криму 19 лютого почався судовий процес у справі про викид шкідливих хімічних речовин заводу «Кримський титан», розташований в Армянську.

Раніше в Мінекології України зазначили, що хочуть прив'язати екологічну шкоду в Криму до воєнних злочинів. У Прокуратурі АРК і Севастополя також повідомили про створення робочої групи з моніторингу екологічної ситуації Криму.

Ще на цю тему