Росія готує відповідь на санкції Канади через анексію Криму – Захарова

10:45 02.04.2021

Росія готує відповідь на нові санкції Канади, запроваджені через анексію Криму Росією.

Про це заявила 1 квітня на брифінгу офіційний представник МЗС Росії Марія Захарова, повідомляє пресслужба відомства, Крим.Реалії.

«Росія не залишить нинішній випад Оттави без належної відповіді, її зараз готують», – сказала вона.

За словами Захарової, таким чином Канада «заперечує об'єктивну реальність».

«Рецепт тут один: потрібно розпрощатися з ілюзіями, що жителів Криму, які проголосували за те, щоб повернутися в рідну гавань, можна змусити відмовитися від свого історичного вибору. Спроби канадської влади диктувати суверенним країнам, як вони мають жити, які цінності вони повинні вибирати і ними керуватися, підривають репутацію самої Канади, приводячи її в конфронтацію з дедалі більшим числом значущих міжнародних гравців», – сказала глава МЗС Росії.

Реакції влади Канади на цю заяву поки немає.

Напередодні посольство Росії в Австралії попередило про «можливі наслідки» через запровадження санкцій відносно Росії з боку австралійської влади за будівництво Керченського мосту.

29 березня влада Австралії ухвалила рішення про запровадження санкцій відносно однієї фізособи і чотирьох компаній з Росії у зв'язку з будівництвом Керченського мосту. До цього також Канада доповнила список санкцій, запроваджених через анексію Криму Росією. Під них потрапили дві фізичні особи і чотири юридичні особи.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба подякував владі Канади та Австралії за розширення санкцій проти фізичних осіб і компаній з Росії, причетних до будівництва Керченського мосту.

1 жовтня 2020 року Рада ЄС ухвалила рішення про доповнення переліку індивідуальних санкцій щодо осіб і організацій, які підривають цілісність та суверенітет України, двома фізичними та чотирма юридичними особами, причетними до будівництва Керченського мосту. Слідом за ЄС санкції запровадили Велика Британія і Швейцарія.

У транспортній компанії «Гранд Сервіс Експрес» стверджують, що санкції ЄС і Великої Британії за будівництво Керченського мосту не вплинуть на роботу перевізника.

Ще на цю тему