Австралія також ввела нові санкції проти Росії через Крим

11:40 30.03.2021

Слідом за Канадою Австралія ввела санкції проти Росії. 

Під санкції потрапили один громадянин РФ і чотири російські компанії, пов'язані з будівництвом і експлуатацією залізничної частини Керченського моста, повідомляє ZN,UA з посиланням на МЗС Австралії.

Нові розпорядження узгоджені з Канадою, що також оголосила про введення санкцій проти РФ трохи раніше. Як заявила глава МЗС Австралії Меріс Пейн, вони відповідають обмеженням, оголошеним ЄС і Великобританією.

Нагадаємо, що Канада ввела санкції проти двох росіян і чотирьох компаній, пов'язаних з будівництвом Кримського моста і у відповідь на незаконну анексію Росією автономної республіки Крим, напередодні. Про це повідомив міністр закордонних справ Марк Гарно.

Під канадські санкції підпали «Кримська перша страхова компанія», «Кримська залізниця», «Ленпромтранспроект» і «Дирекція з будівництва залізниці. Беркакит-Томмот-Якутськ», а також гендиректор «Гранд Сервіс Експрес» Олександр Ганов і заступник гендиректора інфраструктурних проектів компанії «Стройгазмонтаж» Леонід Риженькін.

Що стосується заяви МЗС Австралії Меріс Пейн, так в ній зазначено, що міст через Керч є спробою консолідувати контроль Росії над незаконно включеним Кримським півостровом.

«Своїми діями ці особи (ред: зі списку санкцій) причетні до спроб легітимізувати незаконну анексію Криму і Севастополя та до підтримки сепаратистської активності на сході України», - сказала міністр.

«Цього року - сьома річниця незаконної анексії Криму і Севастополя. Австралія продовжує закликати Росію повернути Крим і Севастополь під повний контроль України. Австралія відкидає незаконну анексію Росією Криму та Севастополя і продовжуватиме закликати своє триваюче втручання, втручання і провокаційні дії на сході України», - повідомляється на сайті МЗС Австралії.
 

Ще на цю тему