Адмінмежу з окупованим Кримом у лютому перетнули понад 27 тисяч осіб

16:00 10.03.2021

Адмінмежу з Кримом у лютому 2021 року перетнули 27,3 тисячі осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Контрольні пункти в’їзду-виїзду на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом продовжують функціонувати в штатному режимі з дотриманням вимог карантинних правил», - йдеться у повідомленні.

Переважна більшість громадян перетинає КПВВ з метою вирішення соціально-побутових проблем, відвідування близьких родичів, навчання.

«Варто зазначити, що у лютому цього року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнуло 27,3 тисячі осіб та понад 3,2 тисячі транспортних засобів. При цьому як на підконтрольну українській владі територію, так на окупований півострів прямувала приблизно однакова кількість людей», - повідомляють у Держприкордонслужбі.

Під час заходів контролю протягом лютого прикордонники відмовили у пропуску через КПВВ 38 іноземцям та 36 громадянам України. Причиною не пропуску стало виявлення чужих, недійсних, технічно несправних документів, а також підроблених відміток ДПСУ.

Також співробітники Держприкордонслужби виявили 125 осіб, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію АР Крим та виїзду з неї та склали 185 протоколів про адміністративні правопорушення на загальну суму майже 215 тисяч гривень.

«При цьому наголосимо, що поширення пандемії COVID-19 суттєво вплинуло на загальний пасажиропотік через КПВВ. Протягом двох перших місяців цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого пасажиропотік осіб та транспортних засобів через адмінмежу з Кримом знизився на 84,4% осіб та 87,6% відповідно», - наголосили у повідомленні.

Ще на цю тему