SOURIA: Постачання ільменіту для «Кримського Титану» через порт Севастополя / Фото

09:40 05.01.2021

В ільменітових схемах постачання сировини для Кримського Титану відбулись зміни.

Тепер розвантаження ільменіту в окупованому Криму здійснюється на причалі стівідорної компанії «Авліта», пише myrotvorets.news.

SOURIA здійснила другий рейс Варна-Севастополь, доставив в окупований Севастополь більше 11 тис. тонн ільменіту. В болгарський порт сировина для Кримського Титану прибула в трюмах судна BOGDAN з українського порту Чорноморськ.

В попередньому розслідуванні ільменітових схем постачання українського ільменіту в окупований Крим вперше журналістами SEAKRIME 23.12.2020 було зафіксовано розвантаження в закритому порту Севастополь, на причалі №21, який знаходиться у власності стівідорної компанії “Авліта” (в російських реєстрах перереєстрована як «Авал»).

SOURIA (IMO: 9274331, MMSI: 468392000, Позивний: YKRK, Прапор: Syria [SY]) 25.12.2020 приблизно об 11:20 за київським часом вийшла з Севастопольської бухти після розвантаження ільменіту, про що було повідомлено в соціальних мережах. Вояж SOURIA в Севастополь здійснювала з вимкненим AIS. Судновий транспондер було увімкнено капітаном-порушником лише 26.12.2020.

В день, коли SOURIA прийшла в Севастополь з ільменітом з Варни, на якірну стоянку цього болгарського порту вдруге з Чорноморську прийшло судно BOGDAN з партією ільменіту. В українському порту судно завантажувалось 21-22 грудня 2020.

BOGDAN розвантажував ільменіт на причалі порту Варна 27-29 грудня.

SOURIA очікувала на якірній стоянці Варни.

Після відходу судна BOGDAN з Варни на її місце на причалі стала SOURIA і приступила до завантаження українського ільменіту.

Після завантаження судно SOURIA вийшло з Варни вдень 30.12.2020 і направилось до узбережжя окупованого Криму. Порушник повторив свій маневр з попереднього рейсу – дістався OPL Кавказ в нейтральних водах, відомої як “Тортуга”, де вдень 1 січня 2020 вимкнув судновий транспондер і поза зв’язком в AIS пішов в напрямі закритого порту Севастополь.

Судно зайшло в Севастопольську бухту і ошвартувалось біля причалу №21 стівідорної компанії “Авліта”. Український ільменіт на Авліті було розвантажено і 04.01.2020 судно SOURIA вийшло з Севастопольської бухти.

Вихід судна SOURIA з порту Севастополь відбувся 4 січня 2020 приблизно о 10:30 за київським часом.

AIS вимкнено з 1 січня 2021.

Коли вперше SOURIA прийшла з ільменітом в Севастополь, було незрозуміло, це разовий випадок або буде функціонувати на постійній основі. В той час в звичному порту для ільменітчиків Феодосії причал був зайнятий судном LAODICEA, яке завантажувалось зерном. Зміна порту могла бути викликана цими обставинами. Але в другому рейсі причал у Феодосії вже був вільний, а SOURIA знов пішла в Севастополь розвантажувати ільменіт на причал Авліти. Це означає, що відбулась саме зміна схеми завезення ільменіту в окупований Крим, і тепер можна прогнозувати, що наступний рейс також може відбутися в Севастополь.

Отже, зафіксовано нову схему завезення ільменіту в окупований Крим через причал стівідорної компанії “Авліта” в Севастополі.

Всі фото з сайту myrotvorets.news

Ще на цю тему