Компанія BitGo виплатить майже 100 тис. доларів за порушення санкцій США по Криму

13:00 31.12.2020

Американська компанія BitGo досягла домовленості з Мінфіном США про виплату понад 98 тис. доларів за проведення 183 операцій, здійснених в порушення режиму санкції США, зокрема, в окупованому Росією Криму. 

Про це йдеться в поширеному в середу повідомленні американського відомства, передає УНН.

За версією Мінфіну США, компанія дозволила особам, які перебувають в Криму, а також на Кубі, в Ірані, Судані та Сирії, скористатися її послугами електронного гаманця, хоча мала можливість встановити їх фактичне місцезнаходження і знала, що американським компаніям заборонено надавати їм відповідні послуги.

«В результаті цього користувачі, що знаходяться в Криму, на Кубі, в Ірані, Судані та Сирії, мали можливість створювати і використовувати електронні гаманці з цифровою валютою на платформі BitGo, а також здійснювати операції з цифровою валютою», — йдеться в документі.

Після окупації Криму Росією, США та ЄС в березні 2014 року розпочали вводити санкції. Перша хвиля індивідуальних санкцій стосувалася насамперед представників керівництва самого Криму, а також обмеженого числа росіян, що мали відношення до подій в анексованому півострові. Ці санкції регулярно розширюють у зв’язку з подіями в Донбасі.
 

Ще на цю тему