В Одесі відбулась плануюча конференція щодо українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021»

19:15 29.10.2020

В Одесі відбулась конференція з планування концепції українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021» за участю 9 країн.

Зазвичай ця конференція відбувається в Неаполі у штабквартирі 6-го флоту, але у зв’язку з коронавірусом її проводили за допомогою відеозв’язку. Про це розповів заступник керівника навчань «Сі Бриз» полковник Олександр Орехов, пише armyinform.

«Те, що навчаннями цікавляться нові країни, зокрема Японія, свідчить, що вони набувають популярності. Це важливо для української сторони, оскільки з 1997 року навчання «Сі Бриз» є головним міжнародним заходом підготовки ВМС ЗС України. Вони стали основою підвищення рівня взаємосумісності національного флоту з силами країн-партнерів, удосконалення вишколу та готовності до спільних дій за стандартами НАТО», - сказав Орехов.

Під час заходу учасники попередньо обговорили час та місце проведення українсько-американських навчань «Сі Бриз – 2021», навчальні цілі та перелік країн, які будуть запрошені до участі, проєкт сценарію та систему управління залучених до них сил.

Було проведено детальний аналіз результатів навчань «Сі Бриз – 2020», вироблено концепцію на наступний рік. Також визначили, які завдання має відпрацювати корабельний склад, морська піхота, авіація тощо, – зазначив полковник Олександр Орехов.

Чергова плануюча конференція відбудеться в січні 2021 року.
 

Ще на цю тему