Блінкен приїхав з візитом до Києва

07:30 14.05.2024

Держсекретар США Ентоні Блінкен у вівторок, 14 травня, розпочав свій візит до України.

Про це йдеться в заяві речника Держдепартаменту США Метью Міллера, повідомляє "Європейська правда".

Згідно із заявою представника Держдепу, Блінкен зустрінеться з українськими високопосадовцями і наголосить на "незмінній підтримці України з боку Сполучених Штатів".

Перебуваючи в Україні, держсекретар Блінкен зустрінеться з президентом Володимиром Зеленським, прем'єр-міністром Денисом Шмигалем та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

В ході зустрічей будуть обговорюватись ситуація на полі бою в Україні, вплив нової безпекової та економічної допомоги США, довгострокові зобов'язання у сфері безпеки та інші, а також поточну роботу з підтримки економічного відновлення України.

"Він підкреслить відданість Америки суверенітету, територіальній цілісності та демократії України перед обличчям російської агресії, що триває", – йдеться у повідомленні.

Також Держдеп анонсував виступ Блінкена у Київському політехнічному інституті ім. Ігоря Сікорського.

"Він розповість про те, як Сполучені Штати та інші члени і партнери Альянсу допоможуть Україні досягти її мети – побудови вільної, процвітаючої і безпечної демократії, повністю інтегрованої в Європу і Трансатлантичний альянс", – зазначив Держдеп.

Напередодні у Білому домі анонсували черговий пакет військової допомоги Україні цього тижня.

Ще на цю тему