Мінтот анонсував нові санкції проти Росії

18:15 28.10.2020

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій ініціюватиме санкції проти Росії за переслідування Православної церкви України в тимчасово окупованому Криму.

Таку заяву оголосило міністерство за підсумками зустрічі з представниками Крайової ради українців Криму (КРУК), повідомляє QHA.

Під час зустрічі представники КРУК передали задокументовані факти переслідування Росією єпархії ПЦУ на тимчасово окупованому українському півострові та причетності до цих переслідувань «суддів».

Ці задокументовані факти стануть основою кримінальних проваджень та будуть ще одним доказом у міжнародних судах щодо незаконних дій Росії в Криму, яка нахабно окупувала частину української території та грубо порушує там права людей на свободу віросповідання і норми міжнародного права, — сказав заступник міністра Ігор Яременко.

Яременко додав, що МінТОТ ініціює санкції проти тих громадян Росії, які оголошували «судові рішення» про заборону діяльності ПЦУ на території тимчасово окупованого Криму.

Нагадаємо, «мерія» Євпаторії 1 листопада 2019 року відправила до «суду» питання щодо знесення храму ПЦУ в місті. Окупаційна «влада» просила «суд» зобов’язати Кримську єпархію знести храм своїми силами і після цього повернути 30 квадратних метрів місту.

23 липня архієпископу Кримської єпархії ПЦУ Клименту «служба судових приставів» незаконно анексованого Росією Криму вручила «постанову» про знесення церкви у Євпаторії.

Ще на цю тему