Обшуки у Криму: санкції за порушення прав людини в окупованому Криму мають бути посилені

20:30 31.08.2020

Україна добиватиметься, щоб причетні до злочинів у Криму, пов’язаних із порушенням прав людини, понесли відповідальність, а санкції проти РФ посилювалися.

Про це заявив заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко, передає УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Сьогодні співробітниками ФСБ РФ у тимчасово окупованому Криму було затримано чотирьох кримських татар — Айдера Аблякімова (сел. Сонячна Долина, Судацька міська рада), Айдера Кадирова (с. Розливи, Нижньогірський район), Енвера Топчи (смт Совєтський) та Рідвана Умерова (м. Судак). Вчергове з обшуками до осель, де перебували малолітні діти, прийшли на світанку», — сказано у повідомленні.

Зазначається, що за інформацією правозахисної групи «Кримська солідарність», усіх затриманих доправляють до приміщення ФСБ у місті Сімферополі.

«Черговий акт тиску на громадян за етнічною та релігійною ознакою в тимчасово окупованому Криму є грубим порушенням міжнародного гуманітарного права російською окупаційною адміністрацією та свідченням того, що засоби міжнародного впливу на Росію є недостатніми. Безпідставні обшуки, арешти, які відбуваються на очах дітей, постійні «попередження» носять системний характер. Україна добиватиметься, щоб причетні до цих злочинів понесли відповідальність, а санкції проти РФ посилювались», — заявив Яременко.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв’язку з хвилею незаконних обшуків і затримань у тимчасово окупованому Криму.

Ще на цю тему