П’ять країн НАТО взяли участь у семінарі із протимінної безпеки у Чорному та Азовському морях у Бердянську / Фото

14:30 30.09.2019

У Бердянську відбувся триденний семінар із протимінної безпеки у Чорному та Азовському морях.

Начальник водолазної служби ВМС капітан першого рангу Олексій Нестеров разом з іншими українськими спеціалістами та науковцями провели зустріч з іноземними колегами п’яти країн-учасниць НАТО. Протягом семінару українські фахівці ознайомили іноземних військових з нашими методами підготовки водолазів та проведенням підводного розмінування, пише АрміяInform.

"Проблема мінної безпеки наразі дуже актуальна в Азовському морі. Організували семінар та запросили представників із Великої Британії, Польщі, Латвії, Литви та Німеччини з метою отримати від них поради щодо пошуку, ідентифікації та розмінування вибухонебезпечних предметів", – розповів співкерівник семінару з протимінної безпеки Олексій Нестеров.

За його словами, в Одесі днями розпочали підготовку першої групи на базі водолазної школи. Це перший набір, який буде навчатись для потреб ВМС за міжнародними програмами. Також підготовку за стандартами НАТО пройдуть водолазні спеціалісти Державної прикордонної служби та МВС України, що залучені до складу ООС.

Ще на цю тему